امروزه در اکثر فروشگاه های کوچک و بزرگ حداقل یک ترازوی فروشگاهی وجود دارد که در وزن کشی کالاها به فروشندگان کمک می کند. این ترازو ها در مدل های مختلف تولید شده اند و هر فروشگاه بسته به نیاز خود ترازوی مناسب مناسب شغل خود را خریداری می کند. ما در این مقاله به شما کمک میکنیم با اجزای درونی و بیرونی ترازوها آشنا شوید.
سخت افزار ترازو: ترازو از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هرچه این قطعات کیفیت بالاتری داشته باشند، طول عمر ترازو نیز بالاتر میرود. در نگاه نخست، اولین قسمتی که در ترازو به چشم می آید بدنه ترازو است که یا از فلز یا از پلاستیک ساخته شده است.
ترازو ها با بدنه فلزی استحکام بیشتری دارند ولی به علت وزن زیاد، قابلیت جابجایی کمتری دارند. تولید کنندگان ترازو با جایگزین کردن پلاستیک فشرده ی با کیفیت به جای فلز، همزمان زیبایی، استحکام و سبکی را در ترازو به ارمغان آورده اند و مشکل جابجایی ترازو را حل کرده اند.
بخش های بعدی که وظیفه آن ها برقراری ارتباط بین ترازو و کاربر است، نمایشگر و صفحه کلید هستند. کاربر از طریق صفحه کلید اطلاعات لازم را به ترازو ارسال میکند و میکروکنترلر ترازو اطلاعات را پردازش کرده و به صفحه نمایشگر جهت نمایش به کاربر ارسال می کند. عموماً از نمایشگر LCD در ترازوهای نسل گذشته استفاده شده است ولی در ترازوهای جدیدتر با اضافه شدن صفحه نمایش LED لمسی و حذف صفحه کلید، ترازوها ظاهری مدرن تر به خود گرفته اند و تعامل کاربر و ترازو بسیار ساده تر شده است. اگر بخواهیم مهمترین قطعات داخل ترازو را نام ببریم میتوان از برد اصلی، برد تغذیه، برد ارتباطات، لودسل و ماژول وای فای نام برد.
نرم افزار: در بخش نرم افزاری، ترازوها بسته به قیمت ترازو و سخت افزار استفاده شده، تنظیمات و دسترسی های مختلفی به کاربر می دهند. تنظیماتی مانند تعریف کالا، غرفه بندی فروشگاه، تولید انواع مختلف بارکد ( بارکد تجمیعی، بارکد سطر، بارکد QR )، تنظیمات ارتباطی مختلف، تنظیمات مدل چاپ ( رسید یا لیبل )، تنظیمات فروش، انواع گزارشات (روزانه، صندوقدار،کالا و …) امکانات نرم افزاری هستند که ترازوها در اختیار کاربر قرار می دهند.
در این مقاله سعی کردیم شما ره به صورت کلی با اجزای ترازوی فروشگاهی آشنا کنیم. در مقاله بعدی شما را با انواع ترازوی فروشگاهی آشنا میکنیم.
همچنین میتوانید از طریق این لینک مقاله ی مربوط به ترازوی فروشگاهی را مطالعه کنید.